Csergezán Pál emlékalbum Gallery of the Nature

CSERGEZÁN ALBUM – ÚJ!!!

Megjelent Csergezán Pál hiánypótló emlékalbuma!

Csergezán Pál hazánk legismertebb és nemzetközileg is elismert “vadászfestője”, a XX. század meghatározó művésze volt. Alkotásait mind a szakmában követői, mind a vadász- és lovas társadalom – generációtól  függetlenül – elismeréssel értékeli. Ez idáig azonban nem került sor hagyatékának összegyűjtésére, a fellelhető fesményeinek albumba rendezésére.

A most megjelent hiánypótló mű a MESTER közel 160 eredeti festményének, grafikájának ad helyet. Nomád Földi László írása egészíti ki az exkluzív képanyagot és enged betekintést a művész életébe.

A könyv 295 mm x 270 mm-es méretben, 3 nyelven (magyar, angol, német), igényes kivitelben jelent meg.

A termék ára: 9900.- Ft + postaköltség

Molitorisz Károly: 12 kecske – ÚJ!!!

Egy frissen megjelent, érdekes és izgalmas könyv ritka hegyi vadászatokról, a felkészülés nehézségeiről, a magashegyek kihívásairól. Molitorisz Károly saját, válogatott vadászélményei csokorba szedve.

 A termék ára: 5900.- Ft + postaköltség

Meszlényi Attila, vadászkönyv

Meszlényi Attila: Művészeti állatismeret

A szerző életművének fő jellemzői a természetismeret és -szeretet. 1998-ban a természetfestők legjelentősebb díjával, a Csergezán-díjjal jutalmazták.
A könyv a művész által dedikált példány!

A könyvben főként hazai, illetve európai, vadon élő állatok szerepelnek. Az ismeretközlés nem csupán ábrákkal, hanem rajzi és festői tanulmányok  formájában is történik. A szerző a könyvén keresztül nem csupán ismeretterjesztő gondolatokat kíván közölni, hanem gyönyörködtetni is szeretné az olvasót.A könyv fontos útmutató azoknak, akik állatok ábrázolásával szeretnének foglalkozni, a művészet- és természetkedvelők számára pedig a fotókhoz képest többet és más, tanulságos ismeretkete is nyújtó esztétikai élmény.

A termék ára: 3995.- Ft + postaköltség

Hasznos tanácsok világutazó vadászoknak

Vadászutak Kft – Hasznos tanácsok világutazó vadászoknak

A Vadászutak Kft. szerkesztésében jelent meg a 2009-es FeHoVa-n a „HASZNOS TANÁCSOK VILÁGUTAZÓ VADÁSZOKNAK” című könyv. A könyv a külföldi vadászatokon résztvevő magyar vadászok számára szükséges, nélkülözhetetlen szabályozásokat, legfontosabb javaslatokat és praktikus tanácsokat gyűjti egy csokorba. A Vadászutak Kft. szerkesztésében jelent meg a 2009-es FeHoVa-n a „HASZNOS TANÁCSOK VILÁGUTAZÓ VADÁSZOKNAK” című könyv.

Szerzők és témakörök:

Dr. Kubassek János (geográfus, Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója): Híres vadászutazó elődeink

Kőrösi Levente & Czirák Zoltán (Környezetvédelmi- és Vízügyi Minisztérium, Biodiverzitás Osztály): A vadászható állatfajok nemzetközi kereskedelmének szabályozása

Dr. Rigó Zsuzsa (Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, Állategészségügyi Határállomás, főállatorvos): Trófeák behozatalának és kiszállításának állategészségügyi szabályozása

Tóth Mónika (Kar-Zoll2000 Kft, ügyvezető, vámügyintéző): Utasforgalmi jogszabályok, vadásztrófeák csomagolásának és vámügyintézésének szabályai

Dr. Axmann Ágnes (Trópusi és Utazási Betegségek Intézetének Szakorvosa, egyetemi docens): Fertőzések, trópusi betegségek és elsősegélynyújtás a vadászterületen

Sipos Ede (a vizuminfo.hu weboldal üzemeltetője): Vízum ügyintézési szabályok a legfontosabb vadászati célországokban

Sipos György (preparátor) és Sipos Máté (formatervező): Trófea előkészítés a vadászterületen

Dr. Gergely Imre (állatorvos, világutazó vadász): Gyakorlati tanácsok külföldi vadászatokhoz

A termék ára: 3490.- Ft + postaköltség

mongólia útikönyv

Obrusánszky Borbála – Mongólia

Hiánypótló útikönyv, fotó, és térkép illusztrációkkal magyar turisták számára. Dekameron útikönyvek – sorozat. Elsősorban a különleges kalandélményekre vágyóknak, Ázsia varázsa iránt érdeklődőknek, illetve az üzleti útra indulóknak ajánljuk! De a széles nagyközönség figyelmébe is, mert Mongólia – egyedi „ízeivel”, kétségtelenül kívánatos és érdekes turistacélpont, noha nem a könnyű pihentető nyaralást ígéri. Különös, egzotikus úti célpont, tele meglepetésekkel, csodálatos látnivalókkal, egy másik fajta világ felfedezésének élményével. A mongolok, ez – a mi történelmünkben egykor sajátos szerepet játszó, – büszke, bátor nép, erős, jellegzetes kultúrával, csodaszép országgal rendelkezik. Meglátogatni nem „sétagalopp”, de aki nekivág örök és csodás élményekkel lesz gazdagabb.
A szerző: Dr. OBRUSÁNSZKY BORBÁLA Mongólia kitűnő ismerője, rengeteg időt töltött ott, s az egyik leghivatottabb és avatottabb személy arra, hogy „kézen fogva” a bősz turistát, megszerettesse vele Mongóliát és népét.
E kötet vadonatúj, részletes, aktuális, friss, s nélkülözhetetlen információkkal lát el.
Értékes fotóanyag és térkép illusztrációk teszik teljessé.

A kifejezetten magyar turisták számára készülő, s az ő lehetőségeiket, igényeiket figyelembe venni igyekvő, folyamatosan bővülő „Dekameron útikönyvek” sorozat a világ minden tájára elkalauzolja olvasóit s a turistákat: Horvátországtól kezdve Olaszországon, Spanyolországon, Nagy-Britannián keresztül, Kubán át az Egyesült Államokig, illetve Dél Amerikáig, különös tekintettel a csodálatos Perura, valamint Kenyával az élen, a festői Afrikába, illetve Mongólián át Kínáig, Ázsiába.

A termék ára: 2990.- Ft + postaköltség